Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ερωτεύσου και Αγάπησε...



Καλησπέρα σας!

Τρίψτε τα μάτια σας, ρίξτε μερικά χαστούκια, κράξτε με- περιμένω πέντε λεπτάκια- οκ;

Δε θα απολογηθώ, βαριέμαι, θα πω κατευθείαν στο ψητό.

Ερωτεύσου, αγάπησε! Ναι, το ξέρω δεν περίμενες εμένα για να στο πω, αλλά καν` το! Ερωτεύσου/Αγάπησε και για αυτούς που δεν μπορούν. Ερωτεύσου/Αγάπησε έναν άνδρα ή μια γυναίκα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, ναι μπορείς: τον καθηγητή που ενδιαφέρθηκε και ξόδεψε πολλές ώρες βοηθώντας σε να ψάξεις για το μεταπτυχιακό σου, την κοπέλα που δουλεύει στο καφέ και σου χαμογελάει πάντα, τον υπάλληλο της εφορίας που σε εξυπηρέτησε με ευχαρίστηση, την κυρία του ανθοπωλείου που σου έδωσε ένα τριαντάφυλλο επειδή της θυμίζεις την κόρη της που δουλεύει στην Αμερική.

Ερωτεύσου/Αγάπησε τις μικρές καθημερινές στιγμές που σου συμβαίνουν και τις αγνοείς, θεωρώντας τις ασήμαντες: την άγνωστη κυρία που σου χαμογέλασε ενώ περίμενες να περάσεις απέναντι, τον περιπτερά που σου έκανε καλαμπούρι, την κοπέλα που σε φλέρταρε διακριτικά στο λεωφορείο και κοκκίνισε όταν της ανταπέδωσες.

Ερωτεύσου/Αγάπησε τα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν και φωτίζουν τη μέρα μας: τις μέρες που όσο καλοκαιριάζει διαρκούν περισσότερο, ένα δέντρο μέσα στο κέντρο της πόλης, τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ απ` το καφεκοπτείο του πάνω δρόμου.

Εγώ ερωτεύομαι συχνά και πολύ: τον «παπουτσωμένο γάτο», το κρυφτό, τη θάλασσα, την Κρήτη, τον κ. Χάρη, τon Kubrick ,τον Bukowski, το κόκκινο κρασί, ένα υπέροχο πλάσμα που μπήκε αναπάντεχα στη ζωή μου, με βασάνισε αρχικά (καλή μαζόχα είμαι κι εγώ) αλλά το αγαπώ πολύ, διότι είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες και έχει ομορφύνει την καθημερινότητά μου.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνω να γράψω, πλησιάζει κι εξεταστική… Οπότε καλά κρασιά.